Altijd wat te beleven

Seizoenen veranderen, en zo dus ook het hemelse eten dat elkaar afwisselt. Los van deze bepaalde soorten ‘seizoensgerechten’ zijn er ook tal van evenementen en festiviteiten te beleven. Speciaal voor u hebben wij daarom alvast de leukste evenementen, data en momenten op een rijtje gezet.

Mosselen

1 juli

Het begin van het mosselseizoen hangt af van de groei en de conditie van de mossel. Mosselen eten is gezond en heerlijk tegelijk. Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet. Bovendien zijn mosselen rijk aan mineralen, kalk,
fosfor en vitaminen. Het vet van de mossel behoort tot de categorie van de onverzadigde vetzuren, zodat het eten van mosselen niet leidt tot verhoging van het cholesterolgehalte. Verder hebben mosselen een hoog jodiumgehalte en bevatten zij seleen, koper en ijzer. Het regelmatig consumeren van mosselen levert een positieve bijdrage aan een gezonde voeding.
In 2008 werden de mosselgerechten van 7evenden Hemel bekroond tot de beste van Nederland, en wonnen de Gouden Mosselpan!


Zondag 1 juli 2018 presenteren wij onze veelbelovende mosselgerechten op de eerste echte 7evenden Hemel Mosseldag!

Schrijf je via onderstaande link snel in want we hebben slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Wild

Oktober

Er is niet echt een vastgesteld tijdsvlak voor het wildseizoen aan te duiden. Maar traditioneel beg int dit midden oktober en loopt het seizoen tot eind december. In deze periode mag het meeste wild gejaagd worden.
Denk hierbij aan hert, ree, wildzwijn, duif, haas, fazant of wilde eend.
Wild is niet alleen gezond omdat het caloriearm is. Het is ook een product dat rijk is aan ijzer en eiwitten. Het vlees van de meeste wildsoorten heeft een donkerdere kleur dan je doorgaans van vlees gewend bent. Dit komt omdat wild veel bewegingsvrijheid heeft waardoor het vlees goed doorbloedt raakt. Dat zorg t niet alleen voor de donkere k leur, maar voor een deel ook voor de edele smaak van het vlees.

Romantisch avondje uit?
Reserveer