BLOG: Hoe gaat het met ons?

Hierbij een update van onze kant. Wat heeft de 7evenden Hemel nu allemaal gedaan in deze gekke coronatijd?
U leest het in deze blog!

Helaas mogen wij u sinds half oktober niet meer ontvangen in ons gezellige restaurant of op het verwarmde terras in de Korte Putstraat. We missen het gerinkel van de wijnglazen, het gekletter van de borden en het geroezemoes van de gasten. In plaats daarvan horen we nu de notificatie van de e-mail wanneer er een bestelling binnenkomt, het geluid van karton van de take away bakjes en boxen en het sluiten van de to go koffiebekers met de plastic deksel.

Het was in het begin wel enorm wennen voor ons! Het voelde alsof we weer op onze eerste werkdag waren. Maar langzamerhand hebben we er een routine in gekregen en maken we zonder moeite de moeilijkste bestellingen klaar.

De eerste dag na de sluiting hebben we de koppen bij elkaar gestoken en hebben we een strategie voor de take away bedacht. We waren gestart met losse gerechten als traiteur die men kon bestellen en thuis nog af konden maken door middel van kleine handelingen. Carpaccio, zalm, steak en appelkruimeltaart stonden bijvoorbeeld op het menu. Later hebben we verschillende boxen ontwikkeld met daarin de favorieten. Sommige gerechten al helemaal klaargemaakt, sommige hadden even een finishing touch nodig. Vele gasten hebben al mogen genieten van de Starters box, Shared box of Deluxe box.

We gingen een samenwerking aan met Mr. Butler, een nieuwe bezorgservice in de stad. Ook hebben we zelf een webshop ontwikkeld, waar je kan aangeven of je het wil komen afhalen, zodat je toch nog even een kijkje kan nemen in de 7evenden Hemel, of wanneer je kiest voor bezorging komt de 7evenden Hemel ook heel dichtbij, want Desiree, Frank of een van onze andere vaste gezichten komt de bestelling dan persoonlijk langsbrengen!

Als 7evenden Hemel hebben we ook meegeholpen aan het opzetten van ons kleine zusje, Bellwines. Hier vindt je de lekkerste wijnen, die ook allemaal op de wijnkaart van ons staan. Zo kan je naast de gerechten ook onze wijn erbij drinken!

Met de feestdagen in aantocht, welke er niet uit zouden gaan zien alsof we ze in onze favoriete horecagelegenheid of met een groot gezelschap konden doorbrengen, hebben we mooie kerstmenu’s samengesteld, begeleid met een heuse podcast! Zo leek het bijna alsof u bij ons in het restaurant zat en wij de gerechten aan u uitlegde aan tafel. We hebben met veel plezier de kerstboxen bezorgd en hebben hele leuke feedback ontvangen. De kerstboxen zijn dus een blijvertje!

Na de drukte van de feestdagen hebben we ons op 1 januari even opgeladen zodat we weer met frisse nieuwe energie konden beginnen. Sinds het begin van het jaar is er veel gebeurd bij de 7evenden Hemel. We hebben de boxen vernieuwd qua inhoud en leuke nieuwe boxen toegevoegd, zoals de Vega box en de Out of the Box met heerlijke zoetigheden.
De volgende feestdag na kerst en oud en nieuw was Valentijnsdag, en deze dag hebben we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We hebben u in de 7evenden Hemel bij u thuis gebracht door middel van onze Romantic en Deluxe boxen. Zo hebben we weer wat warmte kunnen brengen tijdens de koude dagen!

Als laatste hebben we, nu we wat meer tijd hebben en ook ruimte, de terrastafels en houten serveerplankjes voorzien van een nieuw laagje lak. Ze zien er weer als nieuw uit!

Dit is wat ons de afgelopen 4 maanden bezig heeft gehouden! Hopelijk gaat het met u ook allemaal goed, bent u gezond en kunt u uzelf bezig houden. Mocht dit nu niet zo goed lukken, volg dan deze blogs en houd onze social media in de gaten! Hier houden wij u op de hoogte van onze belevenissen.

We hopen u snel weer te mogen begroeten bij de 7evenden Hemel!

Liefs, Frank, Desiree
en het hele team 7evenden Hemel.

Wat te doen in ‘s-Hertogenbosch?

In ‘s-Hertogenbosch valt ontzettend veel te doen en te beleven. Door haar veelzijdigheid stelt de stad niemand teleur. Voor de fanatieke cultuursnuivers zijn daar de musea, rondvaarten en stadswandelingen. De shopaholics kunnen helemaal losgaan in de diverse winkelstraten. De kinderen vermaken zich prima tijdens de verschillende activiteiten. Wat tussen de bedrijven door niet vergeten mag worden is het nuttigen van een hapje en een drankje bij een van de knusse cafe’s en restaurants die je in de binnenstad vindt. Wat echt iets voor jou is? Wij doen je graag enkele suggesties! 

 • Wintervaren
  Op steenworp afstand van de drukke binnenstad vind je natuurgebied het Bossche Broek. Je vaart hier over de Dommel met uitzicht op de stadsmuren. Geniet daarnaast van de city skyline onder het genot van een kop warme chocolademelk of een Bosch bittertje.
 • Cultuurhistorische stadswandeling
  Iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag organiseert VVV ‘s-Hertogenbosch een cultuurhistorische stadswandeling waar iedereen aan kan deelnemen.

  Tijdens deze wandeling loop je met een stadsgids door het eeuwenoude stadscentrum van ‘s-Hertogenbosch. Je ontdekt vele bezienswaardigheden van het prachtige oude centrum. De stadsgids leidt je door smalle karakteristieke straatjes, over pleinen en langs bekende Bossche monumenten en vertelt verhalen uit het verleden en heden van een stad in beweging. De wandelingen starten om 14:30 uur en duren ongeveer vijf kwartier.
 • Het verhaal van Brabant
  Het Verhaal van Brabant verbindt verleden, heden en toekomst en maakt van Het Noordbrabants Museum de enige plek in Nederland waar bezoekers op deze schaal belangrijke momenten uit de geschiedenis van Brabant ontdekken. Er is voor iedereen, jong en oud, Brabander en niet-Brabander wat te zien, te beluisteren en ook zelf te doen. Het Verhaal van Brabant is opgebouwd uit zes tijdzones en twee paviljoens die inzoomen op het leven en werk van de twee meesterschilders van Brabantse afkomst: Jheronimus Bosch en Vincent van Gogh. Het Noordbrabants Museum herbergt als enige museumlocatie in Zuid-Nederland originele werken van Vincent van Gogh (1853-1890).

Recept: Mosselen Chermola

Mosselen Chermola - 7evenden Hemel

De gewone mossel (Mytilus edulis) is een in zee levend tweekleppig weekdier. De soort wordt ook wel eetbare mossel genoemd. Er bestaan ook zoetwatermosselen.

De mossel heeft een langwerpig asymmetrisch driehoekige, betrekkelijk dunschalige maar stevige schelp. Er is een zeer onopvallend slot, bestaande
uit enkele zeer kleine tandjes. De buitenkant van de schelp heeft een paarsblauwe kleur. Lichtere kleuren, geelbruin tot groen komen ook voor. In dat geval zijn vaak stralende blauwe tot donkerpaarse lijnen aanwezig. Schelpen van jonge dieren zijn geelachtig en licht doorzichtig. De ‘huid’ van de schelp (het periostracum) is zwart bij volwassen dieren.

De binnenzijde van de schelp is vanuit de bovenzijde van de schelp (de umbo) tot aan de mantellijn vaak bekleed met parelmoer. Tussen de mantellijn en de schelprand is de schelp paars gekleurd (of een beetje blauw).

Bereidingswijze

 • Begin met het voorbereiden van de ingrediënten. Pel en snij de knoflook in dunne plakjes, snij de cherrytomaten doormidden, breek de Spaanse peper en schud de zaden er uit. Daarna snij je de sjalotten fijn. De peterseliestelen snij je heel fijn en de blaadjes van de hiervan wat grover. Zet vervolgens alle gesneden ingrediënten opzij voor later.
 • Kook de spaghetti in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet 5 minuten voor de spaghetti klaar is een grote koekenpan op hoog vuur.
 • Doe na 2 minuten een flinke scheut olijfolie in de pan. Voeg kort daarna de knoflook en alle andere voorgesneden ingrediënten toe.
 • Zorg dat de mosselen goed schoon zijn. Geef een tik op de exemplaren die open zijn en gooi ze weg als ze niet dicht gaan.
 • Smoor de fijngesneden sjalotten en voeg hier de mosselen aan toe. Blus dit af met een glas witte wijn en kook de mosselen gaar.
 • Met een goede timing zullen de meeste mosselschelpen open zijn als je de pasta gaat afgieten. Gooi de schelpen die dicht blijven weg.
 • Voeg de spaghetti bij de schelpen in de pan en voeg de peterseliebladen en een scheutje extra vierge olijfolie toe.
 • Hussel alle ingrediënten goed door elkaar en proef even van de saus. De schelpen voegen genoeg zout toe aan het gerecht, maar even proeven kan geen kwaad.

Smakelijk eten!

Clark van Creij

Clark van Creij, onze zelfstandig werkend kok van 22 werkt al sinds 2018 in ons restaurant. Wij stelden hem wat vragen!

Heb je altijd passie voor de horeca gehad?
“Ja, vroeger al, mijn ouders hadden een café en sindsdien voel ik me aangetrokken tot de horeca.”

Wanneer heb jij het zomerse gevoel?
“Een zomers gevoel bij mij is toch wel echt een biertje drinken op het terras en met mijn collega’s na het werk lekker buiten op het terras zitten.”

Wat is een grote uitdaging voor je?
“Leiding geven in de keuken; hierin wil ik me graag nog meer ontwikkelen.”

Hoe zou je dit willen tackelen?
“Door iets serieuzer te worden en misschien meer controle te houden.”

Ben je al bij ‘het zusje’ the SHOEGE geweest en wat vind je ervan?
“Ja, ik ben er al geweest. Ik vind het een hele mooie zaak van binnen. En het is een aanrader voor iedereen die bij ons komt eten.”

Wat is je allermooiste herinnering in je werk van de afgelopen jaren?
“Mijn collega’s in de keuken. We zijn heel hect met elkaar, dat maakt het werk ook heel erg leuk.”

Wat is je favoriete gerecht bij de 7evenden Hemel en wat drink je hierbij?
Mijn favoriete gerecht is eendenborst en daarbij drink ik het liefst een Brand biertje. Brand Bierbrouwerij is de oudste brouwerij van Nederland. Deze brouwerij werd in 1340 opgericht in Wijlre, Zuid-Limburg. 19 april 1989 werd deze familiebrouwerij overgenomen door Heineken. Sinds een aantal jaren profileert Brand zich steeds meer als brouwer van ambachtelijke, bijzondere bieren. De brouwers van Brand gebruiken al generaties lang uitzonderlijk natuurlijke grondstoffen: gerst, hop, water uit eigen bronnen en gist. Brand bier is dus heel zuiver bier en wordt gebrouwen volgens het befaamde Reinheitsgebot uit 1516. Water put Brand direct uit de meer dan 70 meter diepe natuurlijke bronnen op het eigen terrein. Kenmerkend voor Brand is dat zij de bieren niet pasteuriseren.”

Welke activiteiten raad je de gasten aan om te ondernemen in Den Bosch de komende periode?
Ik vind de leukste activiteit toch wel carnaval. Het is sowieso een aanrader voor iedereen buiten Den Bosch. Want het is het leukste feestje van het jaar. Oeteldonk is de naam van ‘s-Hertogenbosch tijdens carnaval.
‘s-Hertogenbosch is dan een dorp: ‘t durp Oeteldonk. Oeteldonk omvat alleen de oude stad ‘s-Hertogenbosch. De dorpen Empel, Engelen, Hintham, Bokhoven en Rosmalen, die ook bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch horen, hebben ieder hun eigen carnavalsleven.

Waar zie je de 7evenden Hemel over 5 jaar?
“Op een hoger niveau, ik vind wel dat we een groeiend bedrijf zijn en stappen in de juiste richting zetten.”

Wat zou je nog graag bij de 7evenden Hemel gerealiseerd willen hebben?
“Dat we dieper kunnen gaan met onze surprise menu’s, die kunnen we op een hoger niveau brengen.

Top 5 hemelse cocktails

Voor het maken van de beste cocktails heb je geen bartender nodig! Dat doe je gewoon zelf! Wij hebben de beste dranken, glazen, cocktailrecepten en andere essentials voor je op een rij gezet. Zo kun jij zelf op elk feestje de beste cocktails maken. Proost!

 • Espresso Martini
  Espresso en wodka in een cocktail. Een verrassend lekkere combinatie die het ook goed doet na een zwaar diner.
 • Moscow Mule
  Ken jij de Moscow Mule al? Een verfrissende cocktail gemaakt van gemberbier en wodka waar je eindeloos mee kunt blijven combineren!
 • Mimosa
  De Mimosa is het ultieme drankje voor de brunch, gemaakt van sinaasappelsap, Cointreau en een mousserende wijn naar keuze. Deze topcocktail kun je super makkelijk zelf maken. Doen dus!
 • Cuba Libre
  Zorg ervoor dat je veel ijs in de vriezer hebt liggen! De Cuba Libre is namelijk het lekkerst met veel ijs en om precies te zijn twee partjes limoen. Herontdek deze klassieker van cola, rum en limoen. Deze cocktail is door de mooie donkerbruine kleur niet weg te denken in de herfst, wintermaanden maar ook in de zomer!
 • Gin Tonic
  Deze cocktail, de Gin-Tonic, is al meerdere zomers dé cocktailtrend. Deze verfrissende trendsetter doet het leuk op elke feestje; zomer of niet!

Val D’Astier rosé

Val d'Astier rosé

Domaine Val d’Astier is gelegen in Cogolin, een dorp in de Golfe de Saint-Tropez. Het domein kent zijn oorsprong in 2003 toen Bruno

Seignez en zijn vrouw Ellen het 22 hectare grote land kochten van een schaapsherder. Op dat moment bestond het land vooral uit bossen en weilanden. Het domein heeft zijn naam te danken aan zijn ligging.

Val d’Astier biedt een prachtig uitzicht over de omgeving en de moestuin, olijfbomen en op de nog hoger gelegen wijngaard. Het domein bruist van het leven: schapen grazen van de herfst tot het voorjaar in de wijngaard, bijen vinden hun honing in aromatische planten die in dit gebied groeien en brengen het trouw naar hun korven.

Na 11 jaar wijn gemaakt te hebben in de Bourgogne zijn Bruno en Ellen in 2003 begonnen met het aanplanten van een wijngaard op Domaine Val d’Astier. Hun idee over de wijngaard is om biologische en duurzame wijnen te produceren die voor ieder wat wils bieden: rosé, rode en witte wijnen voor een feestje, terroir wijnen en gastronomische wijnen.

De factoren die ervoor zorgen dat de wijnen bijzonder zijn, zijn de bewatering van het domein door drie natuurlijke bronnen, zijn ligging op ‘le vallon’ (de helling), de invloed van de wind die zorgt voor een natuurlijke ventilatie en de invloed van de Mediterranée op de wijngaard. Ook is de liefde van Bruno en Ellen voor hun métier in iedere fles te proeven. De factoren die ervoor zorgen dat de wijnen bijzonder zijn, zijn de bewatering van het domein door drie natuurlijke bronnen, zijn ligging op ‘le vallon’ (de helling), de invloed van de wind die zorgt voor een natuurlijke ventilatie en de invloed van de Mediterranée op de wijngaard. Ook is de liefde van Bruno en Ellen voor hun métier in iedere fles te proeven.

Reserveer